17.8 C
Ankara

Kaç Baba Kaç 12 yıl sonra sahnede/amatör oyunculardan muhteşem performans

-

PAYLAŞ:

Kaç Baba Kaç adlı oyun 12 yıl sonra yeniden sahnelenmeye başladı. Bursa’da Kafa Sahne’de seyircilerle buluşan oyunda bu kez aslında başka mesleklerde çalışan amatör oyuncular da var.

Ray Cooney’in yazdığı, Haldun Dormen’in çevirdiği Bora Özkula’nın yönettiği oyunun kadrosunda Emre Yaşa, Eray Soykan, Deniz Geniş, Eda Çelik, Canan Gökbalkan, Şafak Taşçı, Bilge Eylem Özgür, Furkan Yıldırım, Mert Can Akgül, Mete Karpuzoğlu, Aslı Öcal oynuyor. Oyuncular arasında Deniz Geniş gibi makine mühendisi olup başka alanda çalışırken, oyuncu olarak görev alan amatör sanatçılar da vardı.

Oyunun konusu sağlıkçılar ve özel ilişkileri arasında geçiyor. Ancak, pandemi dönemi ve Sağlık Bakanı’nın o dönemde sarfettiği “Yapacağımız tek şey hastalığa yakalanmamak” gibi sözlerini de içeren eleştirel bir bakış açısı da var.

Oyun, “Londra’da kariyerinizin en önemli konuşmasını yapmak üzereyken ve Rektör olma şansı kapınızı çaldığı an, yıllar önce yaptığınız küçük bir kaçamak 18 yaşında bir oğlan çocuk olarak karşınıza çıkarsa, üstelik sarhoş ve ehliyetsiz araba kullandığı için peşinde polis memuru varsa, bunu herkesten özellikle de karınızdan saklamaya çalışırsanız, en yakın arkadaşınızdan yardım isteyip onun da başını belaya sorarsanız, üstelik bu da yetmez gibi doktorları, hemşireleri ve hastaları işin içine sokmadan idare edemeyip, onları da bu arapsaçına dönüşmüş durumun ortasına atarsanız, başınıza neler gelebilir” şeklinde sıralanan bir dizi olayı konu alıyor.

Oyunun Bursa’nın ardından bazı şehirlere turneye çıkması bekleniyor.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"