21.4 C
Ankara

Bir evladın çığlığı: ‘Babamı verin, onu yaşatmak istiyoruz’

-

PAYLAŞ:

Kübra KIRIMLI

Afyon 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’de bulunan Yunus Nisgavlioğlu Hidrosefali hastası. Öz bakımını yapamadığı doktor raporunda yer alan Yunus Nisgavlioğlu için cezaevinde kalmaya devam ettiği her an hayati tehlike arz ediyor. Şant takılarak bir an önce beyin ameliyatına alınması gereken hasta tutsak Nisgavlioğlu’nun ailesi bir süre önce yasal başvurusunu yaptı. İyi haberin gelmesini bekleyen Nisgavlioğlu’nun kızı Seda Nisgavlioğlu, bir an önce babasının cezaevinden 3. basamak bir hastaneye sevk edilerek ameliyat edilmesini talep ediyor.

12 YILDIR CEZAEVİNDE

68 yaşındaki Yunus Nisgavlioğlu, 12 yıldır cezaevinde. Şu an Afyon 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’de kalmakta olan Nisgavlioğlu, bir süre önce beyninde su toplaması, şeker, tansiyon  ve CRP yüksekliği sebebiyle bilinç kaybı yaşadı. Bilinç kaybıyla hastaneye kaldırılan Yunus Nisgavlioğlu’na yataklı tedavi uygulanmadı. Gönderildiği cezaevinde yeniden fenalaşarak komaya giren Nisgavlioğlu bunun üzerine Afyon Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir hafta yoğun bakımda tedavi gören hastaya Nöroloji hekimi tarafından 09.11.2022 tarihinde düzenlenen raporda Nisgavlioğlu’nun artık tek başına hayat süremeyeceği ve hayatını yalnız başına cezaevi koşullarında sürdürmesinin mümkün olmadığı ibraz edildi. Aynı raporda Nisgavlioğlu’na  “Hidrosefali” teşhisi de kondu.

‘ŞANT TAKILIP ACİL AMELİYATA ALINMASI LAZIM’

Raporda ayrıca cezaevinde kendiliğinden bir iyileşme beklenmeyeceği, “şant” takılarak ameliyata ihtiyaç olduğu ve kısa süre zarfında tedaviye başlanmaması durumunda hastanın hayati tehlike taşıdığı ifadelerine de yer verildi. Hasta tutsağın kızı Seda Nisgavlioğlu, şu an cezaevinde kalan ve öz bakım ihtiyaçlarını karşılayamayan babasına annesi Ayşe Nisgavlioğlu’nun refakat ettiğini anlattı. Hidrosefali’nin yanı sıra babasının aynı zamanda kanser şüphesi taşıdığını da ifade eden Seda Nigavlioğlu, cezaevi koşullarının babası gibi hasta tutsaklar için tedaviye elverişli ortam olmadığını da ifade etti. Bunun için gerekli mercilere başvuru yaptıklarının beklediklerini ifade eden Seda Nisgavlioğlu, içeriden haber aldıkları babasının durumun giderek kötüleştiğini desöyledi.

‘TEDAVİ 3. BASAMAK BİR SAĞLIK KURULUŞUNDA MÜMKÜN’

Kendisi ve ailesi olarak bütün çabalarının babalarını yaşatmak ve hastalık günlerinde beraber olabilmek olduğunu ifade eden Seda Nisgavlioğlu, CİMER’e de başvurarak “Bu bir acılı bir evlat yakarışıdır” diyerek seslendi. Afyon Devlet Hastanesi’nde tedavi sürecinin yürütülemediğini çünkü yeterli donanımın olmadığını ifade eden Seda Nisgavlioğlu, Üniversite Hastanesi’nin de babasını kabul etmediğini söyledi. Tedavinin 3. basamak olan eğitim ve araştırma hastanesinde mümkün olduğuna dikkat çeken Seda Nisgavlioğlu ve ailenin talebi; ailenin ikamet ettiği İzmir’e bir eğitim ve araştırma hastanesine hastanın sevkini sağlayıp, bir an önce tedaviye başlanması. Seda Nisgavlioğlu son olarak “Umarım önümüzdeki hafta babamı bize verirler. Onu yaşatmak, bu süreçte evlatları olarak onun yanında olmak istiyoruz” diye konuştu.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"