16.8 C
Ankara

Ankara gazetecilerinin acı günü: Mehtap Belen hayatını kaybetti

-

PAYLAŞ:

Ankara gazetecileri çok önemli bir çalışma arkadaşlarını, Mehtap Belen‘i kaybettiler. ANKA Ajansı Parlamento muhabirliği yaparken, yakalandığı amansız hastalığa karşı uzun süre mücadele veren Mehtap Belen, yattığı Ankara Şehir Hastanesi’nde bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

14 Ekim 1970 Ankara doğumlu olan Mehtap Belen, 1991’de Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Henüz öğrenci iken ANKA Haber Ajansı’nda mesleğe ilk adımını atan Mehtap Belen, Star TV, TV 8, Kana A, Beyaz TV, TGRT,  TRT, Flaş TV’de çeşitli programlar hazırladı, çok sayıda habere imza attı. Ancak medyanın getirildiği nokta nedeniyle zaman zaman işsiz kalan, ama hiçbir zaman güce boyun eğmeyen, dik duruşunu hiç kaybetmeyen Mehtap Belen bir süre parlamentoda milletvekili danışmanlığı da yaptı.

Mehtap son olarak, 2019’da yeniden, mesleğe ilk başladığı ANKA Haber Ajansı’na döndü. Belen, ANKA’da parlamento muhabiri olarak görev yapıyordu.

Mehtap Belen, bugün Karşıyaka Camisinde ikindi namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanırken, Ankara gazeteciliği de önemli bir simasını kaybetmiş olacak.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"