13.1 C
Ankara

Erdoğan’ın başdanışmanı Ordu’da siyanürlü madeni savundu!

-

PAYLAŞ:

İbrahim GÜNDÜZ

Ordu’da katıldığı bir panelde siyanüraltın madenleriyle ilgili bir soruya sinirlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Ayhan Oğan, siyanürlü altın madenlerini savundu. Başdanışman Oğan, kendisine Fatsa’daki siyanürlü altın madenini soran Ordulu gazeteci Akın Çiçek’e, “Burası çadır devleti mi kardeşim… Kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın” diyerek azarlamaya çalıştı.

Yıllardır Fatsa’daki siyanürlü madene karşı mücadele eden Fatsalılar ve Ordulular, Erdoğan’ın Başdanışmanı Ayhan Oğan’ın açıklamalarının şokunu yaşıyor.

Ordu-Fatsa’da 8 yıldır faaliyette olan siyanürlü altın madeninin kapatılması için mücadele eden Ordulular, son aylarda açıklanan Kurşunçalı, Ulubey ve Perşembe Yaylası siyanürlü maden projeleriyle iyiden iyiye gerildi. Kentin yüzde 74’ünün maden bölgesi ilan edilmesinin sarsıntısıyla yaşayan Ordulular, yemyeşil ormanları, fındık bahçeleri, kestane bal ormanları ve eşsiz su kaynaklarının siyanürlü madenlere feda edilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

İşte böyle bir ortamda bir kent siyanürlü vahşi madenciliğin korkusuyla ve kabusuyla yaşarken ve üstelik Türkiye seçim ortamına girmişken şehre gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Oğan siyanürlü madenleri savundu.

Gazeteci Akın Çiçek

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafirleri olarak Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanları Ayhan Oğan, Mehmet Uçum ve İnsan Şener bir panele katıldı. Panelde gazeteci Akın Çiçek’in sorusuna sinirlenen Başdanışman Oğan, “Burası çadır devleti değil. Burada bir yönetmelik var. Çevre raporu alınmadan, denetimleri yapılmadan bu ruhsatlar verilmez. Bunu provoke eden bazı kesimler var… Kulaktan dolma bilgilerle bu meseleler yürümez” dedi.

Dünyada herkesin madenler için birbirini bıçakladığını savunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oğan, “Bütün emtianın fiyatlarında beş kat, on kat, yirmi kat artan fiyatlar var. Herkes şu anda yer altı, yer üstü bütün zenginliğini işleme peşinde. Çünkü dünya böyle bir dönemden geçiyor. Böyle bir durumda birilerinin provokasyonuna bakarak ‘ya burada maden işletmesi istemiyoruz, fındığa zarar veriyor…’ Kahvede duyduğunuz şeylerle hareket ederseniz kamuoyunu provoke etmiş oluyorsunuz. Memleketimize zarar veriyoruz. Madenimizi çıkarttırmıyoruz. Herkes maden için birbirini bıçaklıyor diyorum, sen hala bana anlatıyorsun…”

Başdanışman Oğan, Almanya, İsviçre ve Avrupa’nın her yerinde siyanürlü altın madenlerinin çalıştığını da savunarak, “Özellikle bakıyorsunuz adamın kendi ülkesinde maden siyanürlü çıkıyor Almanya’da, İsviçre’de, Avrupa’nın her yanında, Amerika’da adamın çıtı çıkmıyor ama orada kurulmuş bir dernek Türkiye’de maden çıkarılacağı zaman geliyor burada dikiliyor, gösteri yapıyor. Bu oyuna gelmeyelim” diye konuştu.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"