21.1 C
Ankara

Meclis’te neler oluyor?

-

PAYLAŞ:

Milletvekili çalışma ofislerinin yer aldığı A ve B bloklarının yıkımıyla başlayan TBMM bünyesindeki Daire Başkanlıklarının göçebeliği bir türlü bitmedi. 475 bin 521 metre karelik bir alana sahip olan meclise bir türlü sığmadı.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç döneminde Meclisin karşısındaki Orman Bakanlığı binasına taşınan İşletme Yapım, Muhasebe, Araştırma, Strateji, Hukuk Hizmetleri Başkanlıkları yine taşınıyor. Başkanlıkların yaklaşık 2 yıl önce büyük bütçe ayrılarak tadilatı yapılan Ayrancı kavşağındaki eski TRT Genel Müdürlüğü binasına taşınacağı ileri sürüldü.

Halen eski TRT genel müdürlüğü binasında hizmet veren Destek Hizmetleri Başkanlığı, Müşavirler, çeşitli başkanlıklara ait birimlerin ise Akay kavşağındaki Sahil Güvenlik Komutanlığı binasına geçeceği konuşuluyor.

Edinilen bilgilere göre meclis kampüs dışında bulunan ve tadilatı süren meclis kreş binasına ise TBMM bünyesindeki bazı birimlerin yerleştirileceği dile getiriliyor.

Daire Başkanlıkları taşınma iddialarının yanı sıra TBMM’de torpilli atamalarında konuşuluyor. Meclis Başkanı Şentop’un  koruma polisinin Destek Hizmetleri Başkan Yardımcılığına getirildiği, AKP’li eski bir milletvekili kızının Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’na Başkan Yardımcısı olarak atandığı, Genel Sekreter Yardımcılığında görev yapan bir sekreterin ise Strateji Geliştirme Başkanlığına Başkan Yardımcısı olarak ataması yapıldığı ve atanmasına rağmen sekreterlik görevine devam ettiği ileri sürüldü.

Öte yandan banka promosyonlarının şimdiye kadar personele tam verilmediği ve paranın bir kısmının TBMM’ye kaldığı iddialar arasında yer alıyor.

Yine meclis personeli, “Eskiden Başkan ve yardımcıları ile memur arasındaki fark yoktu. Şimdi çok büyük bir uçurum var. Bizim maaşlar çok düştü ancak ayrıcalıklı torpilli bürokratlar ise oldukça yüksek maaşlar alıyor. Zam bekleyen personel basın yazar diye korkutuluyor. Ayrıca teşkilat kanunu yapılamalı.

Meclisde örgütlü sendikalar personelin hakkını savunamıyor. Neden Kadrolu zor durum da? o zaman sendika mecliste ne yapıyor?” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

İleri sürülen iddialar ile ilgili meclis muhalefet kulislerinde ise “İktidar yandaşlarına alan açmak ve dolu dizgin kadrolaşma çabasını hızlandırmış. Belli ki gideceklerini kendileri bile anlamışlar. İktidarla ilgili bu ve benzeri konuların sosyal medyada ve basında yer almaması için sansür yasası çıkartmaya çalışıyorlar” şeklinde yorumlar yapılıyor.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"