9.2 C
Ankara

Fincancı’nın avukatları: ‘Hocamızın pırıl pırıl geçmişi gölgelenemez’

-

PAYLAŞ:

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanarak, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından avukatlarından açıklama geldi.

TTB Genel Merkezi’nde açıklama yapan avukatları, Fincancı’nın, pırıl pırıl geçmişinin, saldırı, kötü muamele ve spekülasyonlarla gölgelenemeyeceğini ifade ettiler.

TTB Hukuk Bürosu avukatlarından Hülya Yıldırım; Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın çağrıldığı takdirde ifade vermeye gelebileceği bildirilmesine karşın evi basılarak gözaltına alınması, herhangi bir kısıtlılık kararı olmamasına karşın savcının avukatlar ile hiçbir iletişim kurmaması, gözaltı kararının paylaşılmaması gibi hukuksuzlukları dile getirdi. Yıldırım, savcılığın işlettiği sürecin adil yargılanma hakkını ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüboğlu; Korur Fincancı’nın günlerdir süren saldırılara, kötü muameleye ve 11 saattir ayakta olmasına karşın bitmeyen direncini ve selamını aktararak söze başladı. Ev aramasının tutanakları henüz oluşturulmamış ve savcıya dahi teslim edilmemişken, görüntülerin ve belgelerin devletin resmi yayın organı ve iktidar kanalları eliyle yayımlanmasının suç niteliğine dikkat çeken Eyüboğlu, benzer bir biçimde tutuklamaya sevk kararının savcılık odasının önünde öğrenildiğini ifade etti. Eyüboğlu şunları söyledi:

“Hocamız, günlerdir sürdürülen, adeta üzerinde tepinilen manipülasyona hiç muhatap olmadı. Bu spekülasyonların ve manipülasyonların; Şebnem hocanın pırıl pırıl geçmişini, aydınlık tarihini ve yıllardır verdiği emeği gölgeleyemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Şebnem hocamız bugüne dek defalarca soruşturmaya uğradı, defalarca gözaltına alındı ama bir kere bile geri adım atmadı.”

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"