16.5 C
Ankara

Devlet erkanı, tarikat şeyhinin cenaze töreninde

-

PAYLAŞ:

İsmailağa tarikatının ‘şeyhi’ Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi, devlet erkanının geçit törenine dönüştü. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok bakanın yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve CHP Milletvekili İlhan Kesici de katıldı.

Fatih Camisi’nde düzenlenen törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Milletvekili İlhan Kesici katıldı.

SOYLU, MARMARİS’TEN GELDİ

Sabah saatlerinde Marmaris’teki yangın bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İstanbul’a gelerek cenazeye katıldı.

Cenaze namazını kılındığı Fatih Camisi’nde cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Erbaş okudu.

ERDOĞAN: ÖNDERİMİZİ UĞURLUYORUZ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Sevgili kardeşlerim, bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz.

Ben Hocaefendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir, orada kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti ve bu çileni ardından bugün Hakk’a uğurluyoruz. Yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik, bu imanı ile de biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibi ile komşu kılsın, bizleri de hep birlikte haşru cem eylesin. Tekrar ruhu için el Fatiha.”

Erdoğan, cenaze namazının ardından Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tabutunu da taşıdı.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"