20.9 C
Ankara

İki lise öğrencisi ‘Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile okullarından gözaltına alındı

-

PAYLAŞ:

İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde okullarına yapılan baskın ile gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesi olarak “Cumhurbaşkanına hakaret” ettikleri iddia edildi.

Avukat Fulya Dağlı, Medyaport’a yaptığı açıklamada, 16 yaşındaki iki lise öğrencisinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile polis tarafından gözaltına alındığı bilgisini verdi.

Çocuk Şube’de tutulan iki öğrenci de bugün Çocuk Savcılığına çıkarıldı. Öğrenciler, ifadelerinin alınmasının ardından Savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Öğrencilerin avukatlarının, okuldan gözaltına alınmalarının “Kabul edilemez” olduğunu söylemeleri üzerine Çocuk Savcısı, “Ben çocukların okuldan alınmasını istemedim, sorumluluk bana ait değildir” dedi.

Öğrencilerin, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde atılan “Zıpla zıpla zıplamayan Tayyip’tir” ve “Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor” sloganları nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"