16.2 C
Ankara

Örgüt üyeliği ile suçlandılar, içkili mekânlara giriş yasağı ile serbest bırakıldılar

-

PAYLAŞ:

Silahlı terör örgütüne üye olma şüphesiyle iki gün önce gözaltına alınan Sinem Çelebi ve Deniz Konak bugün savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle 3. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderildiler. Mahkeme, Çelebi ve Konak’ı içkili mekânlara giriş yasağı ile serbest bıraktı.

Sinem Çelebi ve Deniz Konak, silahlı terör örgütüne üye olma şüphesiyle iki gün önce gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle 3. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderilen Çelebi ve Konak, “Tüm dosya kapsamı incelendiğinde şüphelilerin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu itibariyle şüphelilerin atılı suçu gerçekleştirdiklerine dair dosya içerisinde somut bir delilin bulunmadığı, gerçekleştirilen eylemlerin vasıfları itibariyle suç olarak değerlendirilecek ise suç vasıflarının şüpheliler lehine değişme ihtimalinin bulunduğu, şüphelilerin kaçma veya delileri karartma ihtimalinin bulunmadığı” gerekçesiyle  “içkili mekânlara giriş yasağı” adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Duruşma sonrası şüpheli avukatlarından Şahap Arpacı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“SGDF MYK üyesi Sinem Çelebi ile Deniz Konak iki günlük TEM göz altısından sonra bugün savcılığa çıkarıldılar. MLKP üyesi olmak ve propagandası yapmak suçlamasıyla savcılık tutuklanmaları için Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti Eskişehir 3. Sulh Ceza Hâkimliği tutuklama talebini reddetti, şüpheliler hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Hakimlik, haftada bir gün imza, yurtdışına çıkış yasağı ve içkili mekanlara giriş yasağı yönünde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.”

━ diğer haberler

Memurlar.net’e kayyum atandı!

Her gün milyonlarca kamu personelinin ziyaret ettiği memurlar.net isimli internet sitesine, iki ortak arasındaki anlaşmazlık ve şirket hesaplarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları nedeniyle kayyum atandı. Ankara...

MEB’nı Özer’e Dersim’de öğrencilere ajanlaştırma baskıları soruldu

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi’nde kolluk güçlerinin ajanlık dayatmalarına karşı basın açıklaması yaparak aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamaların sonlandırılmasını istediler. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sordu.

Gazeteci Candemir’e Müzeyyen Senar davası:

"6-7 Eylül olaylarında Muzeyyen Senar vardı" diyen Gazeteci Oktay Candemir hakkında "Şahsın Aziz hatırasına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi.

10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 104 kişi için yapılan anmada, “İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek burada olacağız” mesajı verildi.

6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesi çıktı

6 yaşında 'evlendirilen'.' ifadesinde, "Çocukların evlenmesi normal sanıyordum; Wattpad'den tanıştığım bir abla, 'devlet seni korur' dedi, kaçtım" dediği ortaya çıktı. H.K.G evlendirildiği kişi ile ilgili de şunları söyledi: "Kadir İstekli, evlendiğimizi söyledi, 'bu oyun kimseye söylenmez' dedi"